• Petdesetletnica Francoskega inštituta v Sloveniji

  23 février 2017

  Petdesetletnica Francoskega inštituta v Sloveniji

  Ob 50. obletnici Francoskega inštituta v Sloveniji sta francoska veleposlanica Marion Paradas in direktor inštituta Jean-Luc Gœster 22. februarja 2017 v Ljubljani priredila sprejem za partnerje in prijatelje Francoskega inštituta. Častni gost, slovenski minister za kulturo, Tone Peršak je ob tej priložnosti opozoril na vlogo francoske prisotnosti pri razvijanju odnosov med državama, direktor (...)

  Dogodki

  Francoska diplomacija podpira kandidaturo Pariza za olimpijske in (...)

  Mesto Pariz kandidira za olimpijske in paraolimpijske igre leta 2024. Francosko ministrstvo za zunanje zadeve in mednarodni razvoj, ustanovni član interesne skupine Paris 2024, s pomočjo celotne francoske diplomatske mreže v celoti podpira to kandidaturo.

  (nadaljevanje v angleškem jeziku)

  Francoski Inštitut v Sloveniji praznuje 50. obletnico

  Slovenske osebnosti iz sveta politike, znanosti, izobraževanja in kulture so v kratkem filmu o Francoskem inštitutu opozorile na vlogo enega najstarejših kulturnih inštitutov v Sloveniji.

  Podaljšan rok vpisa za sodelovanje v projektu Goût de France (...)

  Zainteresirane restavracije, ki želijo sodelovati v velikem kulinaričnem projektu Goût de France 2017, imajo zdaj še več časa za prijavo

  Vodnik cestno prometnih predpisov

  Se odpravljate v Francijo? Da bo vaša pot varna, ne pozabite, da vsi cestno prometni predpisi niso povsem enaki kot v vaši državi, zlasti na področju omejevanja hitrosti.